Gedik Üniversitesi ile Protokol İmzalandı

İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri ile Gedik Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. 23 Kasım 2017, Perşembe günü İstanbul Gedik Üniversitesi’nde imzalanan protokole İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA ile Gedik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Dilara Fatoş ÖZER imza koydu.

İTÜ-KKTC Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serdar KUM, Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacer Şaduman OKUMUŞ ve Gedik Eğitim Vakfı Müdürü Ömür DANIŞKAN’ın katılımıyla gerçekleşen protokol imza töreninde, iki üniversite arasında beş yıl süresince pek çok konuda işbirliği yapılması öngörüldü.

Rektör KAHYA, kaynak mühendisliği eğitiminde Türkiye’nin en iyi üniversitesi olan Gedik Üniversitesi ile imzalanan protokol dolayısıyla mutluluk duyduğunu ve ülke yararına ortak projeler yapılmasının planlandığını dile getirdi. Rektör Vekili Prof. Dr. Dilara Fatoş ÖZER ise imzalanan protokol vesilesiyle, üniversitenin yanında Gedik Eğitim Vakfı ve Gedik Holding’in her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

İmzalanan protokol gereğince, öğrencilerin eğitim ve araştırma amaçlı değişimi, kısa dönem programlar, öğretim ve araştırma için akademik personel değişimi, araştırma projeleri ve yayınlarda işbirliği, ortak seminerler, konferanslar, diğer bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi ve ortak kültürel etkinliklerin düzenlenmesi konularında görüş birliğine varıldı.