NEWS | All

"Yaşamın İzleri Uluslararası Resim Sergisi" 08 Eylül 2020 tarihinde saat 13.00'da İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Dr. Öğretim Üyesi / Ressam Mustafa GÜNAY’ın 25 adet kara kalem çalışmasının bulunacağı sergi, 08 – 10 Eylül tarihleri arasında sanat severler tarafından ziyaret edilebilecek.

Dr. Öğr. Üyesi/ Ressam Mustafa GÜNAY.

ÖZGEÇMİŞİ

1984 yılında Hatay'ın Altınözü ilçesinde doğdu. İlkokul, Ortaokul ve lise eğitimini Hatay’ın Altınözü ilçesinde tamamladı. 1999 yılında düzenlenen resim yarışmasında Hatay birincisi oldu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli resim atölyelerinde sanat eğitimi aldı.

2001 yılında Yüzüncüyıl Üniversitesi El Sanatları bölümüne dahil oldu. Buradaki eğitim sürecinde birçok sergiye eserleriyle iştirak etti. Resim, Ahşap, Kök boya, Hali- Kilim alanlarında kendini geliştirerek, 2003 yılında ilk şahsi KARMA TEKNiK sergisini açtı. Bu süre zarfında İki yıl Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfında resim öğretmenliği yaptı. Aynı zamanda iki yıl Yüzüncüyıl Üniversitesi tiyatro ekibinin yönetmenliğini yaptı. Yüzüncü yıl Üniversitesi El Sanatları Bölümünü bitirdikten sonra, resim sanatı alanında kendini daha iyi geliştirmek maksadıyla Azerbaycan’a gitti.

2005 yılında Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisinin Resim bölümüne dahil oldu. Burada Lisans ve Yüksek Lisans olmak üzere 7 yıl sanat eğitimi aldı. Bu süre zarfında alanında kendini daha iyi geliştirerek birçok ülkenin (Almanya, ABD, İsrail, Türkiye, KKTC., İran, Gürcistan, Azerbaycan vs. ) Devlet organlarınca düzenlenen resim sergi ve yarışmalarında eserleriyle iştirak ederek, birçoğunda eserleri derecelere layık görülmüştür. Bu eserlerin birçoğu ilgili ülkenin devlet organınca özel koleksiyonlara alınmıştır. Yüksek Lisans yaptığı esnada, Bakü Türk Anadolu Lisesinde öğretmenlik yaptı. 2011 yılında yazdığı RESİM SANATININ TEKNİK VE AKIMLARI isimli kitabı Bakü’de yayıma girdi. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü. Bir süre İstanbul Gökkuşağı Eğitim kurumlarında öğretmenlik yaptı. 2012 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesine Öğretim görevlisi olarak atandı. 2015 yılında İstanbul’da TURKUAZart Sanat Atölyesini kurdu. 2016 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi El Sanatları bölüm başkanı olarak atandı.

2019 yılında İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstütüsü Grafik Tasarım alanında (Sanatta Yeterlik) doktorasını tamamladı. 2020 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi Grafik Tasarım bölümüne Dr. Öğretim Üyesi olarak atandı. 2020 yılında Tasarım bölüm başkanı olarak atandı.

Sergileri
2002= Yüzüncü Yıl Üniversitesi karma resim sergisi (Türkiye- Van)
2003= Karma Teknik ferdi resim sergisi (Türkiye- Hatay)
2007= TC. Bakü Büyükelçiliği Karma resim Sergisi (Azerbaycan- Bakü)
2007= Genç Ressamın Gözüyle "İsrail" karma resim sergisi (Azerbaycan- İsrail)
2008= "Xocalı Katliamı" Karma resim sergisi (Azerbaycan- Bakü)
2008= " Qan Yaddaşımız" karma resim sergisi (Azerbaycan- Bakü)
2008= "İnsan alverine yox deyek" karma resim sergisi (Azerbaycan- Bakü)
2008= "İslam medeniyetine bakış" karma resim sergisi (İran- Tahran)
2009= "Benim Gözümle Amerika" karma resim sergisi (Azerbaycan- Bakü)
2009= "Almanya ... Ülkesidir" karma resim sergisi (Azerbaycan-Almanya)
2009= "İki Devlet Bir Millet" karma resim sergisi (Azerbaycan-Türkiye)
2010= Genç ressamlar karma resim sergisi (Azerbaycan- Bakü)
2010= Çağdaş Ressamlar grubu karma resim sergisi (Türkiye-Antakya)        
2011= ''Üç renk ile Almanya'' karma resim sergisi (Azerbaycan-Almanya)
2011 = '' Üç el üç yürek'' resim sergisi                  (Türkiye-Hatay)        
2011= Geleneksel Hatay günleri festivali Resim sergisi (Türkiye-İzmir)
2016= Uluslararası 4. Yöresel ürünler sempozyumu sergisi (Türkiye- Antalya)
2016= Uluslararası Geçmişten geleceğe sempozyumu sergisi (Türkiye- Çorum)
2017= Uluslararası Akdeniz’de güzel sanatlar sempozyumu sergisi (Türkiye-Antalya)

ANNOUNCEMENTS | All