NEWS | All

Üniversitemizde 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi için eğitim-öğretim yönteminin belirlenmesi konusunda tüm akademik birimlerimiz ile etkileşim içinde çalışmalar yürütülmüş, ülkemizde olumsuz etkileri artma eğiliminde olan COVID-19 pandemi sürecini gözeten detaylı değerlendirmeler yapılmıştır. Bu çalışmalar esnasında ve karar süreçlerinde, Yükseköğretim Kurulu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkili makamlarının aldıkları kararlar ve yönlendirmeler takip edilmiş, öğrencilerimizin, öğretim üyelerimizin ve idari çalışanlarımızın sağlığı ön planda tutulmuştur.

 

Bu kapsamda, Üniversite Yönetim Kurulumuz, 22.02.2020 tarihinde yapılan İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu’nun ve 16119183-050.01.04-889 sayılı kararı ve akabinde, 23.07.2020 tarihinde yapılan İstanbul Teknik Üniversitesi Üniversite Yönetim Kurulu’nun 742 sayılı aldığı karar ile 2020-2021 Akademik Yılı Güz Döneminde Yabancı Diller Hazırlık Okulu ve Lisans derslerinin ve sınavlarının “uzaktan öğretim” yöntemiyle (çevrimiçi) yürütülmesine yönelik karar almıştır. Uzaktan öğretim ile ilgili Usul ve Esaslara aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz: http://www.sis.itu.edu.tr/tr/yonetmelik/uzaktanegitim.pdf.

 

Uzaktan öğretimin sürdürüleceği bu dönemde, eğitim süreçlerimiz, eğitim ve öğretim kalitesinden ödün vermeden, İTÜ kalitesi ve standartlarına uygun bir biçimde Ninova Platformu kullanılarak yürütülecektir. Ancak yeni alternatif platformun devreye alınması çalışmaları da tamamlanmak üzeredir. Yakın zamanda bu konuda bir duyuru yapılacaktır.

 

Laboratuvar dersleri senkron veya asenkron biçimde “uzaktan öğretimle” yürütülecektir. Laboratuvar çalışmalarını asenkron yürütecek bölümlerimiz tarafından eğitim videoları çekilmektedir.

 

Staj çalışmaları, güz yarıyılında öğrencilerimizin talebi ve ilgili firmaların onayı alınarak yüz yüze yürütülebilecektir. Ayrıca öğrencinin bağlı bulunduğu bölümün staj komisyonunun onaylaması kaydıyla “sadece güz yarıyılında, pandemi koşulları nedeniyle” uygun görülen staj çalışmaları çevrimiçi olarak yürütülebilecektir. Pandeminin seyrine bağlı olarak 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi ile ilgili ayrıca karar alınacak ve sizlere duyurulacaktır.

 

Tüm kayıt işlemleri, dersler ve sınavlar çevrimiçi yürütüleceğinden sağlığınız ve güvenliğiniz için seyahat etmeniz kesinlikle önerilmemektedir. Güz dönemi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelmenize gerek olmamakla birlikte, kendi iradenizle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelmek istemeniz durumunda KKTC yetkili makamları tarafından karar verilen ve ilgili makamların resmi sayfalarından duyurulan karantina kuralları ve uygulamaları doğrultusunda seyahat etmeniz gerekecektir.

 

KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli güncellenen bilgilere https://saglik.gov.ct.tr/ adresinden, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı duyurularına http://www.mebnet.net/ uzantılı adresten ulaşabilirsiniz.

 

Üniversite web sayfamızda http://www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2021/index.html linkinden yayınlanan 2020-2021 Akademik Yılı takvimi takip etmeniz önemlidir. Öğrenci işleri ile ilgili sorularınızı This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine iletebilirsiniz.

 

Tüm öğrencilerimize ve çalışanlarımıza sağlıklı günler dileriz.

ANNOUNCEMENTS | All