NEWS | All

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat BAŞÇERİ, İTÜ-KKTC Yeni Erenköy Yerleşkesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yükseköğrenim kalite ve kapasitesi ile öğrenci sayısını artırma hedefi doğrultusunda kurmayı öngördüğü ikinci yerleşke Yeni Erenköy Yerleşkesi’nin, projelendirme aşamalarının ardından başlayan tel çit çekme çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükelçi BAŞÇERİ’ye İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Cumali KINACI eşlik etti.

 

İTürkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında her alanda mevcut iş birliği ve dayanışma çerçevesinde düzenlenen protokol kapsamında hayat bulan İTÜ-KKTC Yeni Erenköy Yerleşkesi’nin haritalandırma, jeolojik zemin etüdü çalışmaları, stratejik ve kentsel planlama projeleri tamamlandı.

 

Arazide bulunan ağaçların korunması prensibi ile planlanan yerleşkede, başlangıçta rektörlük binası, idari birimler, öğrenci merkezi, kafeterya, çarşı, misafirhane ve 1. etap altyapı proje çalışmalarının başlatılması hedefleniyor. Yaklaşık 7000 öğrenci kapasiteli olması planlanan Yeni Erenköy Yerleşkesi’nin ana kampüs olması planlanıyor.

 

 

ANNOUNCEMENTS | All