İTÜ 2017-2018 Akademik Yılı Törenle Açıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı 08 Eylül 2017, Cuma günü İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle açıldı. T.C. Orman ve Su işleri Bakanı Veysel EROĞLU’nun da katıldığı törene İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA, İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, İTÜ-KKTC Genel Sekreteri Dursun KOÇ, üniversite yönetimi ve birçok akademisyen katıldı.

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sanatçılarının seslendirdiği hicaz şarkılarla başlayan törende "Dünyada Bilime Yön Veren 100 Türk" arasında yer alan İTÜ öğretim üyelerine plaket taktim edildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA, İTÜ’nün Türkiye’deki en kadim kurumlar arasında olduğunu belirterek; ilklerin ve enlerin üniversitesi olduğunu vurguladı. T.C. Orman ve Su işleri Bakanı Veysel EROĞLU ise gerçekleştirdiği konuşmada İTÜ ile her türlü işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

T.C. Orman ve Su işleri Bakanı Veysel EROĞLU, İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA’nın daveti üzerine, bir sonraki ziyaretinde İTÜ-KKTC Yerleşkelerini ziyaret edeceğini belirtti.

• acilis-toreni-b
  • acilis-toreni-c