TC Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan İTÜ'ye Ziyaret

Birçok bilim adamı, sanatçı ve mühendisi mezun eden İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin yönetiminde önemli görevler üstlenen devlet adamlarını yetiştirmesiyle de öne çıkıyor. İTÜ Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü 1983 yılı mezunu ve TC Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN, 33 yıl önce mezun olduğu üniversitesini ziyaret etti.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’ndeki araştırma ve uygulama merkezlerini inceleyerek ayrıntılı bilgi alan ELVAN, geliştirilen projelerin gurur verici olduğunu belirterek, yapılan çalışmalardan dolayı İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA ile akademisyenlere teşekkür etti. Kalkınma Bakanı, İTÜ yönetim kurulu toplantısına da katıldı. Burada İTÜ projeleri ile ilgili sunumu izleyen ELVAN, ardından; DMA Elektrik Araç ve Enerji Depolama Ar-GE Merkezimiz ile Tıbbi Cihaz Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Laboratuvarı’nda incelemelerde bulundu.

ELVAN yaptığı konuşmada, proje merkezlerinde üretilen cihazların son derece önemli olduğunu vurguladı. İTÜ’de son yıllarda; teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge açısından çok ciddi çalışmalar yapıldığını gördüğünü söyleyen ELVAN, geliştirilen pek çok projenin dünyada tek veya bugüne kadarki en gelişmiş model olmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. ELVAN, “Başta Rektörümüz olmak üzere, bütün akademisyenlerimize ve araştırma görevlilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu müthiş çalışmaları hayata geçiren üniversitemize Bakanlık olarak, önümüzdeki süreçte de vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Bakan ELVAN’ın ziyaretinde İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA da hazır bulundu.