İTÜ-KKTC ve DAÜ Arasında Yeni İş Birliği

İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında mühendislik alanına yönelik yeni bir iş birliği protokolü imzalandı. 03 Temmuz 2018, Salı günü DAÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen iş birliği protokolüne İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA ve DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet OSAM imza koydu.

Protokole, İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat ŞEKER ile DAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut HOCANIN şahit olarak imza koyarken, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim ÖZKOL, İTÜ-KKTC Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Kum, DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Tanju BESLER, İdari ve Teknik İşler ’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naciye DORATLI ve DAÜ Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan DEMİREL de hazır bulundu.

İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, “DAÜ’yü ikinci evim gibi hissediyorum. Aynı şehrin tek üniversitesi gibiyiz. Bu ilişkiler Prof. Dr. OSAM’ın yönetimi ile güçlendi” ifadelerini kullanarak birlikte, omuz omuza güzel işler başaracaklarına inandığını aktardı.

İmza töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet OSAM ise İTÜ-KKTC ile önemli bir tempo yakaladıklarını belirterek imzalanan iş birliği protokolü ile mühendislik alanında da güzel işler yapacaklarına inandığını vurguladı. Prof. Dr. OSAM, her iki kurumun da değerli ekibine teşekkürlerini ileterek protokolün hayırlı olmasını temenni etti.

İmzalanan iş birliği protokolü ile iki kurum arasında bilimsel, teknolojik, eğitimsel ilişkilerin geliştirilmesi ve İTÜ ile DAÜ arasında köprü kurulması planlanıyor. Protokol kapsamında, DAÜ Kampüsü içerisine kurulacak olan Bilişsel Sistemleri (Cognitive Systems) Laboratuvarı, İTÜ-KKTC ile ortak bir koordinasyona sahip olacak. Bu şekilde, İTÜ-KKTC ve DAÜ'den araştırmacılar endüstri ve devlet destekli araştırma konsorsiyumlarına katılacak, bilimsel ve endüstriyel uygulamalarla ilgili çeşitli alanlarda uluslararası disiplinler arası araştırma projeleri düzenleyebilecekler.