Su Kaynakları Mühendisliğinde Esnek Hesaplama Yöntemleri Çalıştayı

29 Kasım 2016, Salı günü Lefkoşa’da bulunan İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi’nde, İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri ve Tebriz Üniversitesi işbirliği ile “Su Kaynakları Mühendisliği’nde Esnek Hesaplama Yöntemleri” çalıştayı düzenlendi.

Çalıştay Sekreteri Dr. Ali DANANDEH MEHR, esnek hesaplama yöntemleri konusunda uzman olan Türkiye, İran ve Danimarka’dan çok değerli hocaların çalıştaya davet edildiğini belirtti. Dr. DANANDEH MEHR’ten alınan bilgiye göre, gerçekleştirilen sunumlarda; yapay sınır ağları, bulanık mantık, genetik algoritma ve programlama ile hybrid modelleme metodlarının su kaynakları mühendisliğinden faydalanması konularında katılımcılara bilgi verildi.

Çalıştayda sunulan bilgi ve bildirilerin www.scmwre.com adresinden 30 Kasım 2016 itibariyle yayınlanacağını söyleyen Dr. DANANDEH MEHR, konuya ilgi duyan kişi ve kurumların bu bilgilerden yararlanabileceklerini belirtti.

Seminere, ana konuşmacı olarak Tebriz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Vahid NOURANI, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Gökmen Tayfur, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Serhat Şeker ve Danimarka ve Finlandiya Jeolojik Araştırma Merkezi'nden Dr. Mehmet C. DEMİREL katıldı.

İTÜ-KKTC ve Tebriz Üniversiteleri işbirliğinde gerçekleştirilen uluslararası çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi, Urmia Üniversitesi, ODTÜ Kuzey Kıbrıs, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi’nden öğretim görevlileri ve lisansüstü öğrencileri katıldı.

Çalıştaydaki katılımcıların isimleri ise şöyle; İTÜ Kuzey Kıbrıs'tan Prof. Dr. Ercan KAHYA, Doç. Dr. Serdar KUM, Yrd. Doç. Dr. Aslı ÇEKMİŞ, Dr. Ali Danandeh MEHR; Tebriz Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Elnaz SHARGHI, Saeed SOLEIMANI, Sina RAHMANI, Faramarz FEYZI; Yakın Doğu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Ünal ŞORMAN; Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Umut TÜRKER, Hüseyin HAKSAYAR, Pakhshan AHMADIAN, Mohammad H. MASOUMINIA, Burhan HAMA; ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nden Dr. Bertuğ AKINTUĞ; Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Hasan ZAİFOĞLU; İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Saeed VAZİFEKHAH, Buğrayhan Biçkici ARIKAN, Sead AHMED; Urmia Üniversitesi'nden Seyed Saber SHARIFI ve İslami Azad Üniversitesi'nden Mohanna VAHED.