Okutman ERHALAÇ, Avrupa Birliği Parlamentosu’na Davet Edildi

İTÜ-KKTC Yabancı Diller Hazırlık Okulu Okutmanı Çayan ERHALAÇ, Kıbrıs Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 29 Kasım ile 2 Aralık 2016 tarihleri arasında Brüksel’de bulunan Avrupa Birliği Parlamentosu’na davet edildi.

ERHALAÇ, Kıbrıs’ı temsil etmek üzere ön rapor hazırlayan ve yüzlerce başvuru arasından kabul edilen 5 Kıbrıslı Türk ve 5 Kıbrıslı Rum temsilciden biri oldu.

ERHALAÇ, “Bugün aldığım elektronik postada seçilen 5 Kıbrıslı Türk’ten biri olduğum bildirilmiştir. AB üst düzey yetkilileri, meclis başkanları ve parlamento üyeleriyle yapılacak görüşmelere ve bilgilendirme seminerlerine katılacağım bildirilmiştir” dedi.

Brüksel ziyareti ile ilgili önümüzdeki hafta içerisinde Kıbrıs Avrupa Komisyonu Temsilciler Başkanı George MARKOPOULIOTIS’in de katılacağı hazırlık kokteyli düzenleneceğini belirten ERHALAÇ, program detayı ve içeriklerinin kokteyl sırasında açıklanacağını söyledi.

ERHALAÇ, “AB Parlamentosu’nda Kıbrıslı Türklerin yaşantıları ve günlük hayatta karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgilendirme konuşması gerçekleştireceğim. Konuşmamda, insan hakları başta olmak üzere katılımcılara kültürümüzü anlatacağım. Ayrıca, farklı konularda çeşitli sunumları takip etme ve seminerlere katılma fırsatı bulacağım. İTÜ-KKTC yönetimine bu süreçte bana destek oldukları için teşekkür etmek istiyorum. Ülkemi ve çalışmış olduğum kurumu temsil edeceğim için gurur duyuyorum” diye konuştu.