İTÜ-KKTC 2015-2016 Yaz Mezunlarını Verdi

İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri 2015-2016 Akademik Yılı Yaz Dönemi mezunlarını verdi. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olan Soner ŞANLI ve Ömer TÜRELİK ile üniversite hayatları öncesi, lisans eğitimleri boyunca aldıkları İTÜ eğitimi ve mezuniyetleri hakkında kısa bir röportaj gerçekleştirildi.

Kayseri’de doğup ilk ve orta eğitimini İstanbul’da tamamlayan Soner ŞANLI ve Manisa’da doğup ilk ve orta öğrenimini Manisa’da tamamlayan Ömer TÜRELİK, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliğini hocalarından meslek hakkında teknik bilgi alıp, yakınlarından aldıkları tavsiyeleriyle bu bölümü okumaya karar verdiklerini dile getirdiler. Yabancı dil hazırlık eğitimini Kuzey Kıbrıs’ta tamamlayan Soner ŞANLI, Kıbrıslıların sıcakkanlı insanlar olduklarını, burada güzel arkadaşlıklar edindiğini belirtirken; “Eğitim süresince pek zorlandığım söylenemez ama bu mesleğin kimilerine hiç uygun olmadığını fark ettim” dedi. Üniversite deneyimlerini bizimle paylaşan Ömer TÜRELİK ise “Açık deniz stajım sırasında Hindistan’ın bazı bölgelerini gezme fırsatı buldum, farklı coğrafyalar tanımak çok güzel bir deneyimdi” diye konuştu.

Soner ŞANLI, bir Alman firması olan Harren & Partner’da M/T Patnos adlı gemide 6 ay süreli stajını tamamlarken; Ömer TÜRELİK Negmar isimli şirketin 38.000 m3’lük LPG gemisinde makine stajyerliği yaptı. ŞANLI, şu anda Uzak Yol Vardiya Mühendisi ehliyetini alabilmek için gerekli olan sınavlara hazırlanıyor. TÜRELİK ise bir denizcilik firmasından işe başlamak için haber beklediğini belirtti.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümünü okumak isteyen öğrencilere, öğrenime başlamadan önce gemiye çıkmış ve o hayatı yaşamış birinden tavsiye almaları gerektiğini ifade eden TÜRELİK ve ŞANLI mezun oldukları bölümü, henüz meslek seçimi yapmayan aday öğrencilere tavsiye ettiklerini belirttiler.