İTÜ-KKTC Denizcilik ve Gemi İnşaatı Bölümlerinden Mezun Vermeye Devam Ediyor

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2016 - 2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda gerçekleştirildi.

Türk deniz taşımacılığına donanımlı bireyler yetiştirilmesine yönelik Türkiye’nin ilk eğitim-öğretim kurumu olan İTÜ Denizcilik Fakültesi 25. dönem mezunları, İTÜ Tuzla Yerleşkesi’nde yapılan törenle diplomalarını aldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN’ın katılımıyla gerçekleşen törende 106 genç mezuniyet sevinci yaşadı. Törene, İTÜ Kuzey Kıbrıs Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği lisans programlarından 20 öğrenci katıldı.

Mezuniyet Törenine, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA, İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, Nikola VAPTSAROV, Naval Academi Rektörü Prof. Dr. Admiral Boyan MEDNIKAROV, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral ERDOĞAN, İTÜ-KKTC Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Aslı ÇEKMİŞ, İTÜ-KKTC Genel Sekreteri Dursun KOÇ, denizcilik sektörü temsilcileri, İTÜ Öğretim Üyeleri ve mezunların aileleri katıldı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim SÖĞÜT’ün milli mücadele ve deniz şehitleri anısına Tuzla sahilinden çelenk bırakması ile başlayan törende; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA, İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim SÖĞÜT, Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kaptan Ayşe Aslı BAŞAK, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Mühendis Feramuz AŞKIN ve mezunlar adına dönem birincisi Yunus GÜLEN birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından yemin törenine geçildi. Flama devir teslim merasiminden sonra ise fakülteyi birincilikle bitiren Yunus GÜLEN yaş kütüğüne anı plaketi çaktı. Fakülteyi dereceyle bitirenlere belgeleri ve mezun öğrencilere diplomaları takdim edildi. Tören, keplerin havaya fırlatılması ve mezunların birbirini denize atmasıyla renkli anlarla sona erdi.

7 Temmuz Cuma günü İTÜ Stadyumunda gerçekleştirilen 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde ise İTÜ Kuzey Kıbrıs Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği programından mezun olmaya hak kazanan bir öğrencimiz diplomasını aldı.