Kuzey Kıbrıs ve Akdeniz Bölgesi İçin Gelecek Senaryolar Konferansı Gerçekleşti

“Kuzey Kıbrıs ve Akdeniz Bölgesi İçin Gelecek Senaryolar” konulu uluslararası konferans 10 – 11 Ekim 2018 tarihlerinde Girne Amerikan Üniversitesi ev sahipliğinde Girne Dome Hotel’de gerçekleşti.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı himayesinde ve Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomi İşbirliği Ofisi sponsorluğunda gerçekleşen konferans, Kuzey Kıbrıs Matematik Derneği, Kuzey Kıbrıs Kalite Derneği ve Kaliforniya Üniversitesi tarafından Prof. Dr. G. Ufuk TANERİ Başkanlığında organize edildi.

İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Kuzey Kıbrıs’ta sayıları artan yükseköğretim kurumlarının adanın ve Akdeniz Bölgesi’nin geleceğini nasıl şekillendirebilecekleri, kurumların geleceğe dair stratejik planları ve bölge ekonomisine koyabilecekleri katkılar konuşuldu. Kuzey Kıbrıs’ta yükseköğrenimin zayıf ve güçlü yanları ile fırsat ve zorluklarının da tartışıldığı konferansta, yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerden katılan akademisyenler sunum yaptı.

Konferans, İTÜ-KKTC, ODTÜ KKK, Girne Amerikan Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi Kıbrıs, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Teknoloji Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi, Wisconsin Üniversitesi ve Macaristan Orta Avrupa Üniversitesi’nden katılan konuşmacıların gerçekleştirdiği sunumların özeti ve değerlendirilmesi ile sona erdi.