Ziyaretçi Öğretim Üyesi SETA, Üniversitemizde Görevlendirildi

National Institute of Technology, Toba College’de görevli Dr. Öğretim Üyesi Hiroaki SETA, “A study on Marine Safety Management of Marine Traffic in Japan and Turkey” konu başlıklı 4 yıllık bir proje anlaşması kapsamında İTÜ-KKTC Rektörü Prof.Dr. Ercan KAHYA’nın daveti üzerine Dr. Öğretim Üyesi Cemil YURTÖREN ile birlikte çalışmak, araştırma yapmak amacıyla Enstitüsü tarafından İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri’nde misafir öğretim üyesi olarak görevlendirildi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi ile National Institute of Technology, Toba College arasında 3 yıl önce imzalanan proje kapsamında bugüne kadar her iki ülkenin yoğun deniz trafiği olan suyollarında AIS verilerine dayalı risk analizleri ve değerlendirmeleri yapıldı. Proje, İTÜ Denizcilik Fakültesi ve National Institute of Technology, Toba College öğretim üyesi, yüksek lisans doktora ve hatta lisans öğrencileri arasında da değişim programlarına vesile oldu.

Kasım 2018 – Şubat 2019 tarihleri arasında 3 ay süre ile İTÜ-KKTC Gazimağusa Yerleşkesi’nde bulunacak olan Dr. Öğretim Üyesi SETA’nın, ayrıca tecrübe kazanmakla birlikte söz konusu misafir öğretim üyeliği değişim programının KKTC’nin kültürel ve akademik açılardan Japon Bilim İnsanları tarafından tanıtılmasına vesile olması umut ediliyor.