YKS KONTENJANINDA %100’LÜK BAŞARI

sınav duyurusuYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023 sonuçları, 19 Ağustos 2023 Cumartesi günü açıklandı. İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri’ne (İTÜ-KKTC) 2023-2024 Akademik Yılı için ayrılan 354 kontenjanda %100 oranında doluluğa ulaşıldı. İTÜ-KKTC’nin bu yıl ulaştığı %100’lük doluluk oranı, üniversitenin kuruluşundan bu yana elde ettiği en yüksek öğrenci yerleşme oranı olma özelliğini taşıyor.

YKS 2023 yerleştirme sonuçlarına göre, KKTC üniversitelerine yerleşen öğrenci sayısı 13 bin 728, yerleşme oranı ise yüzde 82.20 oldu.

İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Cumali KINACI, toplam 354 lisans öğrencisi ile YKS kontenjanında %100 oranında başarı elde etmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. 10 lisans programında İTÜ ayrıcalığı ile eğitim verildiğini ifade eden Rektör KINACI, yeni öğrencileri heyecanla beklediklerini söyledi.

İTÜ-KKTC, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Ekonomi ve Finans, Mimarlık, İç Mimarlık, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ile Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği olmak üzere 10 lisans programı ile eğitim öğretime devam ediyor.

Lisans programlarına yerleşen öğrencilerin elektronik ön kayıtları https://kktc.itu.edu.tr/index.php/tr/kabul-burs/kayit-islemleri web adresinden 28 Ağustos - 01 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.