Yeni Sertifika Programı Açılıyor

İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri ve Doğu Akdeniz Üniversitesi arasındaki kurumsal iş birliği, yeni bir ortak sertifika programı ile pekişti. İki üniversite arasında 20 Şubat 2018 Salı günü imzalanan protokol ile birlikte, ortak sertifika programının hayata geçirilmesi için ilk adım atılmıştı. 21 Mart 2018 Çarşamba günü, DAÜ Rektörlüğü’nde düzenlenen imza töreni ile iş birliği protokolüne İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA ve DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet OSAM’ın da imza koymasıyla birlikte, altı modülden oluşan “Proje ve Yapım Yönetimi Sertifika Programı” için en önemli kurumsal adım da atılmış oldu. İmza törenine basın mensuplarının yanı sıra, DAÜ İdari ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür EREN ile İTÜ-KKTC Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serdar KUM ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cemil YURTÖREN katıldı.

İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, DAÜ ile akademik ve kurumsal birlikteliğin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, KKTC toplumuna ve ekonomik gelişime destek vermekten dolayı gururlu olduklarını vurguladı. DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet OSAM, İTÜ gibi önemli bir kuruluşla iş birliği yapacak olmaktan duydukları memnuniyeti aktararak, iki üniversite arasındaki kurumsal birlikteliğin artarak devam edeceğini kaydetti.

Protokol kapsamında; İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi ve DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa yürütülecek olan Proje ve Yapım Yönetimi Sertifika Programı’nın gerçekleştirilmesi için mutabakata varıldı. Açılması öngörülen 6 modülün eğitimi İTÜ-KKTC ve DAÜ tarafından görevlendirilecek öğretim elemanları tarafından (üçer modül olmak üzere) eşit şekilde verilecek.

Her bir modülü başarılı bir şekilde tamamlayan ve tüm modüller tamamlandıktan sonra sınavı başarılı bir şekilde geçen katılımcılar DAÜ ve İTÜ-KKTC tarafından hazırlanan Proje ve Yönetimi Sertifikasını almaya hak kazanacak. Ayrı ayrı modülleri alan kişiler ise her bir modüle ilişkin Başarı Belgesi almaya hak kazanacak. Eğitimler DAÜ dersliklerinde gerçekleştirilecek. Ancak gerektiğinde İTÜ-KKTC derslikleri de kullanıma açık olacak. Ortak sertifika programı için imzalanan protokol, 31 Aralık 2018 tarihine kadar geçerliliğini sürdürecek.