Başbakan ERHÜRMAN, Yaz Kurslarını Gözlemledi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Tufan ERHÜRMAN, “Herkese eşit eğitim” projesi çerçevesinde başlatılan yaz kurslarının yapıldığı İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Başbakanlık, Evkaf İdaresi ve İTÜ-KKTC işbirliğinde yürütülen ve 50 öğrencinin katıldığı yaz dönemi kurslarındaki çalışmaları yerinde gözlemleyen Başbakan ERHÜRMAN, 2 Temmuz’da başlayan ve Ağustos sonunda Gençlik Dairesi tarafından düzenlenecek kamp ile sonuçlanacak olan programda, rehber öğretmenler tarafından belirlenen elli öğrenciye, bilgisayar, yabancı dil, hızlı okuma, felsefe, Kıbrıs tarihi, müzik, sinema ve takı tasarım konularında eğitimler verildiğini kaydetti.

Verilen eğitimlerle öğrencilerin çok önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten ERHÜRMAN, eğitimlere devam edileceğini dile getirerek, projeye katkı koyan İTÜ-KKTC, Lions, Kooperatif İşletmeleri, EVSU ve eğitmenlere teşekkürlerini iletti.

İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ülkü KURUKAFA, Başbakanlığın desteği ile surlar içindeki çocuklara iki ay boyunca eğitim vererek, onlara bu alanlarda ilerleme sağlamayı ve donanım kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. KURUKAFA “Programa başlayalı bir ayı geçmiş olmasına rağmen, program beklediğimizin çok üstünde bir başarıya ulaştı” diye ekledi.

Başbakan ERHÜRMAN yaz eğitim kurslarının başarıyla yürütülmesinde her türlü desteği sağlayan İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi’ne teşekkür etti.