MOBİL CİHAZ KAYIT İŞLEMLERİ DUYURUSU

sınav duyurusu Mobil Cihaz Kayıt Süreci (MCKS) ve Kayıt İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

17 ve 18 Ekim 2022 tarihlerinde (09:00-15:00 saatleri arası) YDHO Binası Bilgisayar Laboratuvarında kurulacak olan MCKS kayıt birimi ile IMEI’li cihazlarınıza ait kayıt işlemleriniz gerçekleştirilebilecektir.

Başvuru için gerekli evraklar aşağıda belirtilmiştir:

TC vatandaşları için:

1. Dilekçe (Başvuru sırasında doldurulacaktır)
  2. MCKS kaydı yapılacak IMEI’li cihaz
  3. Nüfus cüzdanı aslı
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi (1 (bir) adet)
  5. Öğrenci belgesi aslı
  6. Öğrenci belgesi fotokopisi (1 (bir) adet)
  7. Teknik uygunluğu geçerli olan cihaza ait cihaz kayıt ücreti ödenecektir. Kayıt biriminde nakit kabul Banka kartı ile kayıt biriminde ödeme yapılabilir. IMEI’li cihaz kayıt ücreti 46,28 TL’dir.

Yabancı Uyruklular için:

1. Dilekçe (Başvuru sırasında doldurulacaktır)
  2. MCKS kaydı yapılacak IMEI’li cihaz
  3. Pasaportun aslı
  4. Pasaport fotokopisi (1 (bir) adet)
  5. Öğrenci belgesi aslı
  6. Öğrenci belgesi fotokopisi (1 (bir) adet)

MCKS kayıt birimindeki işlemin tamamlanması ile cihazınızın kayıt altına alındığına dair evrak, fatura ve makbuzunuz tarafınıza verilir. Bu aşamada cihazınıza ait kayıt süreci tamamlanmış olmaz.

MCKS kayıt biriminden alınan evrak ile en yakın Gümrük ve Rüsumat Dairesi’ne ait şube amirliğine gidilerek cihazınıza ait gümrük vergisi ödenmelidir. Gümrük ve Rüsumat Dairesi’ne ödencek vergi sırasında aşağıdakilerin ibraz edilmesi gerekmektedir:

1. Kayıt edilen IMEI’li cihaz
  2. Nüfus Cüzdanı (TC Vatandaşları İçin), Pasaport (Yabancı Uyruklular İçin)
  3. MCKS kayıt biriminden alınan evraklar

Gümrük ve Rüsumat Dairesi’ne yapılan ödeme sonucunda alınan evrak ile MCKS kayıt biriminden alınan fatura veya makbuzunuzu ilçe içerisinde bulunan Kuzey Kıbrıs Turkcell veya Telsim abone kayıt merkezine ileterek kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz. Abone kayıt merkezine evraklarınızı ibraz etmemeniz halinde kayıt işleminiz tamamlanmamaktadır.

Detaylı bilgi için BTHK çağrı merkezi (0392 444 2845) aranabilir veya www.bthk.org, www.bthkmcks.org adresleri ziyaret edilebilir.