DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet OSAM İTÜ-KKTC’yi Ziyaret Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet OSAM, İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA’yı ziyaret etti. 16 Kasım 2017, Perşembe günü İTÜ-KKTC Rektörlüğü’nde gerçekleşen ziyarette Rektör OSAM’a DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür EREN ile DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat AKTUĞRALI eşlik etti.

İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA, Gazimağusa’da konumlanmış KKTC’nin ilk üniversitesi DAÜ ve Türkiye’nin ilk teknik üniversitesi İTÜ’nün kente ait iki büyük değer olduğunu belirterek, Nisan 2017’de iki üniversite arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yapılabilecek ortak projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet OSAM, İTÜ-KKTC ile imzalanan işbirliği protokolü ile ilgili memnuniyeti dile getirerek; iki kurumun yapacağı ortak projelerin Gazimağusa kenti ve diğer tüm KKTC bölgelerine bilimsel, toplumsal, sosyal, kültürel ve akademik alanlarda önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin gerçekleştirebileceği ortak eğitimlere de vurgu yapan Rektör KAHYA, görüşmenin sonunda Rektör OSAM ve beraberindeki heyete Gazimağusa ve Yeni Erenköy Yerleşke projeleri hakkında bilgi verdi.