Lefke Avrupa Üniversitesi ile Protokol İmzalandı

İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri ile Lefke Avrupa Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. 16 Ocak 2018, Salı günü İTÜ-KKTC Gazimağusa Yerleşkesi’nde imzalanan protokole İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA ile Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali YÜKSELEN imza koydu.

İTÜ-KKTC Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serdar KUM, Genel Sekreter Dursun KOÇ, Lefke Avrupa Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç Dr. Mehmedali EGEMEN ve Hakla İlişkiler Müdürü İsmet YÜCEFER’in katılımıyla gerçekleşen protokol imza töreninde, iki üniversite arasında beş yıl süresince pek çok konuda işbirliği yapılmasına karar verildi.

İmzalanan protokol gereğince, öğrencilerin eğitim ve araştırma amaçlı değişimi, kısa dönem programlar, öğretim ve araştırma için akademik personel değişimi, araştırma projeleri ve yayınlarda işbirliği, ortak seminerler, konferanslar, diğer bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi ve ortak kültürel etkinliklerin düzenlenmesi konularında görüş birliğine varıldı.

Rektör KAHYA, Lefke Avrupa Üniversitesi ile imzalanan protokol dolayısıyla mutluluk duyduğunu ve ülke yararına ortak projeler yapılmasının planlandığını dile getirdi. Rektör YÜKSELEN ise imzalanan protokol vesilesiyle, iki üniversitenin arasındaki işbirliklerinin artarak devam edeceğini belirtti.