‘Öğrenci Gelişim Ve Kariyer Planlaması’ İş Birliği Protokolü İmzalandı

İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri bünyesinde açılacak olan Öğrenci Gelişim ve Kariyer Akademisi’nin kurulmasına yönelik “ÖĞRENCİ GELİŞİM VE KARİYER PLANLAMASI” konulu iş birliği protokolü TC Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürlüğü, Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) ile Üniversitemiz arasında imzalandı.

08 Haziran 2021, Salı günü İTÜ-KKTC Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen iş birliği protokolüne, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ekrem TOKLUCU, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Dr. Ziya ÖZTÜRKLER, İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Cumali KINACI ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. BENTER imza koydu.

“Öğrenci Gelişim ve Kariyer Planlaması” programları kapsamında KKTC’de ortaöğretim, lisans ve lisansüstü öğrenimlerine devam eden öğrencilere yönelik ücretsiz eğitim-öğretim uygulamaları ile seminer, kurs, konferans, kongre, sergi, yurt içi ve yurt dışı geziler ile benzeri faaliyetlerin iş birliği içerisinde planlanması ve uygulanması sağlanacak.

İç donanımı TC Turizm ve Kültür Bakanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tamamlanan ‘Öğrenci Gelişim ve Kariyer Akademisi’nin Haziran ayı sonunda açılması planlanıyor.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ekrem TOKLUCU, tanıtım sunumu ile kurulacak merkez ile ilgili detayları paylaştı. KKTC’de çok başarılı çok zeki öğrenciler olduğunu söyleyen TOKLUCU, bu öğrencilerin birçoğunun kariyer planlaması ile ilgili hedeflerinin olmadığını belirtti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Dr. Ziya ÖZTÜRKLER ise, projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerin geleceğin mesleklerine yönlendirilmesi için bu projede yer almak istediklerini söyledi.

Gençlere doğru eğitimi vermenin önemine vurgu yapan Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim BENTER, doğru eğitim alan gençlerin potansiyellerini en iyi şekilde kullanarak topluma hizmet edeceğini ifade etti.

İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Cumali KINACI ise, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin KKTC’ye her alanda desteğe hazır olduklarını söyledi. KINACI, gençlerin yeteneklerinin belirlenerek, yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmesinin ve üniversite tercih dönemlerinde yapılacak bilinçli sıralamanın önemine dikkat çekti.