İTÜ’de Kepler Havaya!

244 yıllık köklü tarihiyle Türkiye’nin ilklerine imza atan İstanbul Teknik Üniversitesi, 3 bin öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşıyor.

2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 7 Temmuz Cuma günü İTÜ Stadyumunda görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Bu önemli ve duygu yüklü günde mezunların mutluluğuna akademisyenler ve aileleri de ortak oldu. Aralarında İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencilerinin de bulunduğu 3 bin öğrencinin geleceğe uğurlandığı törende, bu yıl katıldıkları her yarışmada ödülleri kucaklayan öğrencilerin spor, bilim alanında gösterdikleri başarılardan ve okuldaki anılarından kesitlerin yer aldığı film gösterildi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA tören açılışında yaptığı konuşmasında, “Türkiye’nin ilk teknik üniversitesi olarak köklü bir ekole sahibiz. 244 yıllık tarihimiz boyunca en iyi mühendisleri, mimarları, tasarımcıları, iş adamlarını, sanatçıları ve bilim adamlarını yetiştirdik ve yetiştirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin inşasında İTÜ’lüler önemli görevler üstleniyor. Üstlenmeye de devam edecek. Bundan sonraki yaşamınızda da başarılar diliyorum” dedi.

Mezunlar adına konuşma yapan 1987 İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol BİLECİK yaptı. BİLECİK, “İTÜ diplomanız, sizlere meslek hayatınızda elbette önemli avantajlar sağlayacak. İTÜ’nün 100.000’i aşkın mezun network’ü iş yaşamınızdaki en büyük güvencelerinizden biri olacak” diye konuştu.

Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, tribünleri dolduran ailelerini selamladı. 244 yıllık tarihe sahip olan İTÜ’nün mezuniyet töreninde 244 öğrenci gönüllü olarak görev aldı. Tören, Mezuniyet Yeminini eden öğrencilerin coşkuyla keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Mezunlarımıza mutlu ve başarılı bir gelecek dileriz.