2019 Lisans Mezunlarımızı Geleceğe Uğurladık

246 yıllık köklü tarihiyle Türkiye’nin ilklerine imza atan Üniversitemiz, 2361 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşadı. 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Törenimiz, ödül alan öğrencilerimiz ve yaşamını bilime, eğitime adayan akademisyenlerimizin başarılarıyla taçlandı. Ayazağa Yerleşkesi’nde gerçekleşen törene, İTÜ-KKTC’den 12 mezun öğrencimiz katıldı.

Lisans Mezuniyet Törenimiz, bu yıl 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü İTÜ Stadyumu’nda görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılışında III. Ulusal Antarktik Bilim Seferi’ne katılan akademisyenlerimiz, bilim insanlarımız ve İTÜ Basket Takımı oyuncularımız alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Bu değerli isimlere başarı belgeleri, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA tarafından sunuldu. İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkelerinden İTÜ-KKTC Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar KUM ve Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Cemil YURTÖREN törene katıldı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA, konuşmasına öğrencilerimizi tebrik ederek başladı ve sözlerine şöyle devam etti, “Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun (1773), Mühendishane-i Berr-i Hümâyun (1795), Hendese-i Mülkiye (1883), ve İstanbul Teknik Üniversitesi (1944)… İşte okulumuzun böyle uzun ve köklü bir macerası var. Dolayısıyla İTÜ, Osmanlı’nın modernleşmesine de Türkiye Cumhuriyeti’nin altyapısına da damgasını vurmuş. Sizler bu kurumun mezunlarısınız. Hepinizi tek tek kutluyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Bu yıl, İTÜ öğrencileri adına konuşmayı en yüksek ortalamasıyla mezun olan Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunumuz Ida GJERGJI yaptı. 4.00 üzerinden 4.00 not ortalamasıyla büyük bir başarıya imza atan ve İTÜ’yü birincilikle bitiren GJERGJI, İTÜ’nün kendisine paha biçilmez bir eğitim sağladığını söyledi.

Konuşmaların ardından bir İTÜ geleneği haline gelen, Denizcilik Fakültesi Boru-Trampet Takımı’nın geçiş töreni yapıldı. Mezunlarımız, “İTÜ Mezun Yemini”ni ettikten sonra, keplerini havaya fırlatarak törenin en coşkulu ânını yaşadılar. Gece, göz alıcı gösteriler ve müzik performansları ile devam etti.

Tuzla Yerleşkesi’nde Mezuniyet Töreni Yapıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezuniyet Töreni, 2 Temmuz 2019, Salı günü İTÜ Tuzla Yerleşkesi’nde gerçekleşti. 2018-2019 Akademik Yılı'nı başarıyla tamamlayarak mezun olan 10 İTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencisi diploma almanın sevincini yaşadı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri, aileleri ve üst düzey davetlilerin katıldığı törende İTÜ-KKTC Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar KUM ve Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Cemil YURTÖREN mezun öğrencilerimize diplomalarını verdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim SÖĞÜT, 90 öğrencinin mezun olduğunu söyleyerek, “Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yenilikçi ve akılcı denizciler yetiştirme misyonunu taşıyan fakültemiz, bugün de bu görevini lider olarak sürdürmektedir. Kökleri 1984’e kadar uzanan fakültemiz fikirlerin açıkça ifade edildiği, karşılıklı saygıya dayanan, takım çalışmasını ön plana çıkaran, denizcilik kültürü örf ve adetlerini öğreten, Türk bayrağını dünyanın dört bir yanında dalgalandıran bir okuldur” dedi.

Genç denizcilerin, ülkemizin mühendislik eğitiminin temellerini oluşturan üniversiteden, mezun olduklarını belirten SÖĞÜT, “Sizi yaşamsal bir alanına yolcu ediyoruz. Dünya ticaretinin yüzde 82’sini gerçekleştiren, doğalgaz yataklarına ev sahipliği yapan bu alanda her birinizin bayrağımızın temsilcisi, ülkemizin ekonomik menfaatlerinin temsilcisi olacak şekilde yerleştirildiniz. Mezuniyetiniz kutlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yemin töreni gerçekleşti. Fakülteyi dereceyle bitirenlere belgeleri ve mezun öğrencilere diplomaları takdim edildi. Tören, keplerin havaya fırlatılması ve mezunların birbirini denize atmasıyla sona erdi.

İTÜ Ayazağa ve Tuzla Yerleşkeleri’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinde 14 İTÜ-KKTC öğrencisi diplomalarını alarak mezun oldu. Mezun öğrencilerimize başarılar dileriz.