2021-2022 AKADEMİK YILI BAŞLADI

İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri 2021-2022 Akademik Yılı başladı.

İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Cumali KINACI’nın yeni öğrencilere seslenişi ile başlayan ilk ders günü, Yabancı Diller Hazırlık Okulu bilgilendirme sunumu ile devam etti.

Yeni öğrencilerin üniversite yaşamına geçiş ve adaya uyum sürecine destek vermeyi hedefleyen “İTÜ Kuzey Kıbrıs Oryantasyon Günleri” çerçevesinde üniversite yönetimi, 11 Ekim Pazartesi günü öğrenci velileriyle tanışma kahvaltısında buluştu. Kahvaltının hemen ardından Gazimağusa Kale İçi ve Maraş gezileri yapıldı.

Açılış Kokteyli ise 11 Ekim 2021 Pazartesi akşamı İTÜ Kuzey Kıbrıs Gazimağusa Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Cumali KINACI’nın konuşmasıyla başlayan kokteyl, üniversite faaliyetleri ile ilgili tanıtım sunumu ile devam eti.

Rektör KINACI, öğrencilere yeni akademik yılda başarılar dileyerek; Gazimağusa ile Yeni Erenköy Yerleşke projeleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Öğrencilere, Kıbrıs’ta bulunacakları süre içinde sunulan imkanları iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyleyen KINACI, eğitim, spor ve kültür faaliyetleri ile dolu dolu bir yıl geçirmelerini diledi.

Öğrenciler, gece boyunca Kurumsal İletişim Müdürlüğü, Öğrenci İşleri Müdürlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Müdürlüğü, Deniz Sporları Kulübü, Güzel Sanatlar Kulübü ve Okçuluk Kulübü stantlarından bilgi aldı. Kokteyl, Gizem ve Utku YEREBAKAN konseri ile sonlandı.