Denizcilik Sektörü ve Kıyı Emniyeti Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz öğrencilerinin eğitim alanlarına paralel olarak, kariyer planlama süreçlerine yön vermek amacı ile 24 Mart 2017, Cuma günü Yabancı Diller Hazırlık Okulu binasında ‘KKTC’de Denizcilik Sektörü ve Kıyı Emniyeti Görev ve Sorumlulukları’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürü Kaptan Yusuf BURAK ve ekibinin konuşmacı olarak katıldığı konferansta söz alan Kaptan BURAK, tecrübeleri hakkında öğrencilere kısa bilgiler vererek Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Müdürlüğü’nün işleyişi ile ilgili konulara değindi.

Karada ve uzak yol seferlerinde ‘gemi içerisindeki görev dağılımları’, ‘kaptan görev ve sorumlulukları’, ‘çarkçı başının gemideki konumu’ konularını ele alan Kaptan BURAK, konferans süresince öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Konferans bitiminde öğrencilerimiz, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Müdürlüğü’ne ait Mağusa Limanı’nda yer alan Vatan Römorkörü ile teknik geziye katıldı. Gemi personeli, gezi süresince Makine ve Güverte bölümleri hakkında uygulamalı bilgiler vererek, deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar.