ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NDEN ZİYARET

KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile yürütülecek çalışmalar ve AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Dışişleri Bakanlığı personeline yönelik eğitim programı için KKTC'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Ankara Üniversitesi heyeti, KKTC’de bulunan üniversitelerle olan ilişkilerini geliştirmek, yeni iş birliği alanları oluşturmak amacıyla üniversitelerine ziyarette bulundu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR ve beraberindeki heyet, 23 Aralık 2023 Cumartesi günü İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Murat SARI'yi ziyaret etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR, Rektör Yardımcısı ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan ÇELİK, Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nebile DAĞLIOĞLU, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şafak YALÇIN ŞAHİNER, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Mehmet ÖZDEMİR, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Ümmet ARTUÇ ve Rektörün eşi Sare ÜNÜVAR'dan oluşan Ankara Üniversitesi heyetini İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Murat SARI, Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Aslı KANAN ile Özel Kalem Selin DENİZER İTÜ-KKTC Sürekli Eğitim Merkezi’nde ağırladı.

Üniversitenin kuruluşu, lisans programları ve faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunan İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Murat SARI, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli kurumlarından biri olan Ankara Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi ile çok yakın ilişkileri olduğuna dikkat çeken Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR, İTÜ Kuzey Kıbrıs ile de ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından gelecekte yapılabilecek akademik araştırma ve iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunan rektörler, karşılıklı hediye takdiminde bulundu.