YENİ AKADEMİK YIL BAŞLADI

İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri 2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Günleri ve Açılış Kokteyli, 02 ve 03 Ekim 2023 tarihlerinde Gazimağusa Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Yeni öğrencilerin üniversite yaşamına geçiş ve adaya uyum sürecine destek vermeyi hedefleyen “İTÜ Kuzey Kıbrıs Oryantasyon Günleri” çerçevesinde, yerleşkemizde Yabancı Diller Hazırlık Okulu Koordinatörlüğü, Sağlık, Kültür ve Spor, Öğrenci İşleri ile Bilişim Teknolojileri birimleri tarafından bilgilendirme standları kuruldu. İTÜ-KKTC Ailesi’ne katılan öğrenciler, görevli personel tarafından üniversite ve Kuzey Kıbrıs ile ilgili bilgilendirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan açılış kokteylinde, üniversitemize yeni kayıt olan hazırlık okulu öğrencilerine hitap eden İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Murat SARI, ailelerinden ve sevdiklerinden ayrılarak Kıbrıs’a gelen öğrencilere başarı diledi. Kıbrıs’ta bulunacakları süre içerisinde meslek hayatlarına hazırlanmaları konusunda tavsiyeler veren Rektör SARI, İTÜ’lü olmanın önemine vurgu yaptı.

Kokteyl, Cihan TUNCELİ ve orkestrasının muhteşem konseri ile devam etti.